Lidya Sikkeleri Ortalama Fiyatları

Bildiğiniz üzere sikkeyi ilk icat eden lidyalılardır, Bu konudaki sikkeler ilk basılan ilk kullanılan sikkelerdir. Verdiğimiz fiyatlar yurt dışı müzayede evlerinde satılan fiyatlardır. Sadece türkiyeden özellikle manisa bölgesinden çıkan bu sikkeler türk definecilerinin ellerinden ortalama 500 TL ye alınıp yurt dışındaki müzayede evlerinde 15-20 milyara satılmaktadır. defineci arkadaşların simsarlara güvenmeyip ellerindeki eserleri müzeye teslim etmesi gerektiğini anlaması adına iyi bir örnek konudur umarım bir daha simsarlara boyun bükmezler.

İlk resimdeki fiyat satış fiyatıdır henüz satış gerçekleşmedi ortalama 200 milyar civarlarında. İnanılmaz ama gerçek. zaten bu sikkeler toplu halde satılamaz sadece Türkiye'den çıktığı için iadesi talep edilebilir bunu bildikleri için tek tek satıyorlar işte.

Lidya Krallığı Krezüs. (18 mm, 10.77 gm). Sardes, M.Ö. 550.
Satış Fiyatı: 70.000 USD


M.Ö. 561-546 KROISOS, Lydia Krallığı Sardes.  Aslan ve boğa.
Tahmini: 10.000 EUR


Çok nadir. Aslan ve boğa karşı karşıya.En eski paralardan bir tanesi.
Ortalama Fiyat: US$ 5,750.00 - € 5,384.40 

İlk sikke henüz satılmamış sikkedir. lidya sikkelerinin ortalama fiyatları 10.000 EUR. civarlarındadır; yanı 30 milyar. İlk sikkenin fiyatı neden  200 milyarın üzerinde henüz anlamadım. tahminim çok nadir. müzayede sürecini takip edip tam satış fiyatını sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Aşağıdakilerin fiyatlarını yazmadım dediğim gibi elektron olanlar 5 bin altın olanlar 10-15 bin TL. civarlarındadır.












Blog Arşivi

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *